Szerelmes Idézetek"A szerelem nem csak abból áll, hogy egymás szemébe bámulunk, hanem abból is, hogy együtt nézünk egyazon irányba."
*
"Szeretem. Hiányzik. Bízok benne. Látni akarom. Sose felejtem el!!!!"
*
"Az igaz szerelemben a legkisebb távolság is túl nagy, de a legnagyobb is áthidalható."
*
"Szeretni és szeretve lenni olyan, mintha kétfelől sütne ránk a nap."
*
"Fáj a lét, a létezés, A lefekvés és az ébredés. Fáj a múlt és fáj a jelen, mindez azért, mert nem vagy velem."
*
"Egyetlen perc kell, hogy megsértsünk valakit, egy óra, hogy megkedveljen minket, egy nap, hogy megszeressük, de egy egész élet, hogy elfelejtsük!"
*
"Ha igazán szeretek egy embert, minden embert szeretek, szeretem a világot, szeretem az életet."
*
"Mikor megismertelek, még nem tudtam, nem gondoltam, hogy valaha szeretni foglak... Ma már képtelen vagyok elképzelni, hogy nem szeretlek!"
*
"A hirtelen támadt szerelem múlik el a legnehezebben."
*
"A fej gyönge percei a szív legszebb órái."
*
"Az igaz szerelem azt jelenti, hogy a másik ember boldogsága fontosabb számunkra, mint a sajátunk."
*
"A nőket a szerelem nemcsak érdekessé teszi, hanem meg is szépíti. A nő akkor szép igazán, ha boldog, és akkor boldog, ha érzi, hogy szeretik."
*
"Az igaz szerelemben egyik fél sem parancsol; mindkettő engedelmeskedik."
*
"Félek a haláltól, de nem akarom elszalasztani az életet. Félek a szerelemtől, mert olyan dolgok kapcsolódnak hozzá, amiket emberi ésszel nem lehet fölfogni: hatalmas a fénye, de az árnyéka megrémiszt."
*
"Megtaláltam az okot arra hogy megváltozzam, az okot egy úgy kezdetre.. és ez az ok Te vagy."
*
"A szerelem annyi, mint odaadni a szíved valakinek, és közben azt remélni, hogy nem fogja összetörni."
*
"Az első randi esetlen, az első csók mennyei, az első szerelem pótolhatatlan"
*
"Ha szívedbe zárod, ki fontos neked, bármerre jársz, ő is ottlesz veled."
*
"Az ész már lemond a szív még remél ám hiába az okos ész, az érző szív ezerszer többet ér!"
*
"Szeretni semmi. Ha szeretnek, az már valami. Ha szeretsz és szeretnek, az a minden."
*
„Akit feledni akarunk, arra gondolunk.”

„A szerelem olyan, mint egy kád forró víz – nyakig elmerülsz benne, aztán szép lassan kihűl.”

„Ha elhagysz, veled mehetek?”

„Amikor valaki nagy hatással van ránk, mindig találunk okot azt hinni, hogy ő az igazi számunkra. Teljesen mindegy, hogy mi az ok. Jelen esetben például az éj fényei ragadtattak el. Majd egy idő után mindaz, amit a másikban szerettünk, kezd elviselhetetlenné válni. De abban az elvarázsolt pillanatban úgy érezzük, rátaláltunk arra, akit egész életünkben kerestünk.”

„Ha azt mondom, szeretlek, de nem ismerlek, akkor nem téged szeretlek, hiszen azt se tudom, ki vagy. Valakit beléd vetítek, aki nem te vagy, hanem csakis az én ábránd- és vágyvilágomban él. Rávetítem az arcodra, belelátom a lelkedbe, és azt hiszem, hogy te vagy. Valakivel összetévesztettelek.”

"Mellettem volt, olyan közel, hogy akár meg is érinthetném, de mégis oly távol mintha csak a képzeleteimbe élne."

„Hogy mit tesz velünk a szerelem? Egyik nap úgy mész haza, hogy a mennyekben érzed magad, máskor meg elbújnál egy sötét sarokba bőgni...”

„Ha meggyújtunk egy gyertyát, majd eloltjuk, sötétebb lesz, mint azelőtt volt.”

„Ha az ember magányra vágyik, akkor nem az egyedüllét, hanem csak a megfelelő ember közelsége kell neki!”

"Az első szerelem soha nem múlik el, de mindig véget ér." 

"Szerelem, ha egyik a másikat repülni hagyja, de ha lezuhan, a fél szárnyát odaadja."

" A szerelem erő, amely jobbá teszi a világlelket, mert amikor szeretünk, mindig jobbak akarunk lenni. " 
„Lehet, hogy pont azért nem tudunk szeretni, mert arra vágyunk, hogy bennünket szeressenek, vagyis a másiktól várunk valamit ahelyett, hogy követelmények nélkül fordulnánk hozzá, és beérnénk puszta jelenlétével.”

„Nem igaz, hogy a szerelem vak. Ellenkezőleg, a szerelmes ember olyasmiket lát imádottján, amiket más nem vesz észre.”

„Férfi és nő hogyan érthetné meg egymást; hisz mindkettő mást akar: a férfi a nőt, a nő a férfit."

„A szerelem megsemmisíti az észt. Az agy és a szív olyan, mint a homokóra két edénye: amikor az egyik megtelik, a másik kiürül.”

"A szerelem egy természetellenes érzés, amely arra ítél két ismeretlen embert, hogy szánalmas és egészségtelen módon függjenek egymástól"

„Ezen a Földön mindenkinek megvan a maga kincse, ami rá vár. De ne feledd: csak az talál igazi kincset, aki a szívére hallgat...”

„Akkor érzed igazán, hogy valakit elvesztettél, ha tudod, hogy már sosem kapod vissza.”

"A szerelem nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk." (Sagan)

"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért aki én vagyok melletted." 
"Valakit szeretni azt jelenti: egy mások számára láthatatlan csodát látni." (Mauriac)

"Csak mert valaki nem úgy szeret téged, ahogy te szeretnéd, az még nem jelenti, hogy nem szeret téged szíve minden szeretetével." (Márquez)

"Az igazi szerelem felemel, és mindig többre sarkal. Lángra lobbantja szívünket és békét teremt az elménkben... te ezt tetted velem"      Szerelmünk lapjai c. film

„Nem lesz könnyű, iszonyú nehéz lesz. Minden nap meg kell küzdenünk, de én erre vágyom, mert akarlak téged mindenestül, örökre, együtt, minden nap.”                          Szerelmünk lapjai c. film

„Amikor távol vagyunk a szeretett lénytől, minden járókelő őrá emlékeztet.”          (Paulo Coelho)

„És itt fogok ülni melletted, amíg itt vagy a folyónál. És ha lefekszel, a házad előtt fogok aludni. És ha elutazol messzire, oda is utánad megyek. Egészen addig követlek, amíg te magad el nem küldesz. Akkor elmegyek. De akkor is szeretni foglak életem végéig. „                                  (Paulo Coelho)

„Ne kérdezd, hogy miért éppen te. Ne kérdezd, hogy mi különös van benned. Nincs benned semmi különös, magamnak sem tudom megmagyarázni. Mégis - íme az élet misztériuma - semmi másra nem tudok gondolni. „

„Egy tökéletes világban soha nem kellene bocsánatot kérnünk. Soha nem beszélnénk meggondolatlanul, nem bántanánk meg egymást, nem törnénk össze egymás szívét. A szeretet uralkodna mindenekfelett, és mindenki boldogan élne… De. Ez nem egy tökéletes világ, mert az emberek néha a saját kárukon tanulnak, néha olyan dolgokat teszünk, amiket már nem lehet visszavonni, akárhogy is próbáljuk. Sajnálom, hogy ha fájdalmat okoztam neked, és így okot adtam arra, hogy kételkedj benne, mennyire fontos is vagy nekem…”
„Amikor úgy néz rád valaki, mintha te lennél az utolsó csoda a Földön, az a szerelem.”

„Semmim nincs, de megvan mindenem, ha te az enyém vagy.” Paul Van Dyk

"A szerelem olyan érzés, amely egyszerre megfolyt s átölel!"

"Még akkor is szerettelek mikor azt mondtam gyűlöllek!"

"Akkor szeres, amikor a legkevésbé érdemlem meg, mert akkor van a legnagyobb szükségem rá!"

„A szerelem a leghatalmasabb erő. Láthatatlan. Nem lehet sem megpillantani, sem lemérni, mégis elég erős ahhoz, hogy egyetlen perc alatt megváltoztasson, és nagyobb örömben részesítsen, mint bármilyen tárgyi tulajdonod!”

„Boldogság. Ez volt minden vágyam, hogy társam megtaláljam. Mikor megtaláltalak téged, tudtam, te vagy, akit kerestem régen. Érted érdemes élnem. Most, hogy velem vagy, soha el nem engedlek, csak téged szeretlek. Rád nézek, elönt a forróság, azt hiszem, ezt úgy hívják boldogság!”

„Oly gyönyörű vagy, mint a fényes csillag az égen, ha a magasban van, mindenki őt csodálja. Ha a mélybe vetné magát, tovább élne mindenki szívében, mint te az enyémben!”

„Szívem minden dobbanását neked adom, cserébe nem kérek mást, csak szeress engem nagyon! Én nem vágyom másra, csak hogy velem légy, hiszen tudod, lelkem örökre tiéd. Hogy ez az érzés megmaradjon, szívedben a lángot el nem oltom. Szívünkben seb ne hagyjon foltot, szemünkben a boldogság fénye ragyogjon!”

„Ha az égen lemegy a Nap, te akkor is az eszembe vagy. Te vagy a remény csillaga, s csillag nélkül sötét az éjszaka.”

„Akárhol is legyek te jársz az eszembe, érted gyűlik boldogságnak könnye a szememben. Te vagy, kit a sorstól ajándékba kaptam, mikor fájdalmammal magamra maradtam. Ha szomorú vagyok, felvidítod lelkem, érzem, hogy benned drága kincsre leltem. Nem számít, hogy mi jön, öröm vagy bánat, létezel, s ezt köszönöm édesanyádnak! Létezel, amiért anyukádnak hála, érezhetem végre, én sem vagyok árva. Nem vagyok egyedül, s te sem leszel többé, mert ott élek a szívedben örökké!”
„Távol vagyok tőled, de a szívem ott van nálad. Érzem, hogy szeretlek és vágyom utánad. Vágyom, hogy mehessek, nálad lehessek, füledbe súgjam, hogy mennyire szeretlek!”

„A szerelem kertjéből egy rózsát szakítottam, a rózsa te voltál, s én boldog voltam. Őrzöm én a rózsát, a szívembe zártam, áldom a sorsot, hogy rád találtam.”

„Egy pillanat alatt elfoglaltad a szívem, új érzést gyújtottál bennem. Az érzés egyre csak lángol, s te egyre jobban hiányzol!”

„Nem ismerek olyan rózsát, mely örökké nyílik. Szeretlek téged, hű leszek a sírig. A virág elhervad egy rövid nyár alatt, de a szerelem örökre megmarad!”

„Sorsunk egybeforrt, együtt megyünk tovább, az élet viharán te vigyázol rám. Köszönöm, hogy szeretsz, hogy hiszel nekem, és hogy megszoktad az életet velem!”

„Mint hóvihar tombol az éjszakában, úgy vágyódik az én szívem utánad. Szeretnélek téged végre megtalálni, a hosszú idők után karjaimba zárni.”

„Ha tudnád, mennyire vágyom utánad. Jó volna ölelni, s csókolni a szádat. A füledbe súgnám, ameddig csak élek: örülök, hogy megismerhettelek téged!”

„Vad álmok, kósza ábrándok, való élet, szenvedély. Ez az, mi éltet, amiért élek. Te vagy az álmom, minden ábrándom, te vagy számomra az élet, s szenvedély, ami éltet!”

„Ha akarod, szeretlek, amíg élek. Ha akarod, bármit megteszek érted. Veled alszom el, s veled ébredek fel. Neked csupán csak akarnod kell!”

„Ne haragudj rám, ha titokban imádlak. Elsuttogom neved egy hervadó virágnak. Téli este a csillagok csak rólad mesélnek. Ne haragudj rám, ha fáj a szívem érted!”

„Nem tudtam milyen szép az élet, mióta megismertelek, csak azóta élek. Szívem a szíveddel lágyan összedobban, szeretlek napról-napra jobban!”

„Minden percben érted élek, minden percben érezlek téged. Szeretlek örökké, imádatom végtelen, soha ne hagyj el kedvesem!”

„Szívem őrült lázban ég, de elmondani nem merem. Lelkem egy titoktól nehéz, nem tudom, mit tegyek. Csak egy szó, egy név, egy álom, mi szívemet nyomja, egy édes érzés, mi nyugodni nem hagyja. Kimondani nehéz, mert félek, hogy fájna a válasz. Segíts, hogy könnyebb legyen létem e világban. Egy szót súg a szívem, ha rád gondolok. Szeretlek! Csak ennyit mondhatok.”

„Szeretnék minden nap melletted ébredni, szeretnék minden nap veled boldog lenni. Szeretem az életet, mert az életem te vagy. Téged pedig azért, mert az életem része vagy.”

„Nem tudok aludni, remeg a szívem. Hiányzik, hogy kezed kezemhez érjen. Riadtan ébredek, merre vagy, hol lehetsz. Megnyugszom, csak mondd, hogy szeretsz!”

„Hallom hull az eső a hervadó fára. Tudom, boldogságunknak drága könny az ára. Ha tudnám, hogy miattad összetép az élet, összetépett szívvel is csak téged szeretnélek!”

„Nem csinálok semmit, csak nézek. Nézem a csillagokat… szépek. Rólad alkotnak képet. Hosszúak a percek, mint az évek, mert nem vagy velem, pedig nagyon kellesz nekem!”

„Nem gondoltam rá, mikor megismertelek, hogy téged majd így megszerethetlek. Azt hittem, hogy csak egy kaland lesz nekem, de tévedtem, mert beléd szerettem!”

„Vágyom rá, hogy csókodtól lángoljon a szám! Vágyom rád, hogy összebújva hallgassam szíved ritmusát. Szeretnék újra a karjaidban lenni, és onnan soha el nem menni!”

„Nem tudom elmondani, amit irántad érzek. Néha hiányzol, de még nem szeretlek. De azért remélem, mellettem maradsz. Mert a szívem felé jó úton haladsz!”

„Minden kincsemet neked adnám, ha volna, de egyetlen kincsem te vagy, és téged soha senkinek nem adnálak oda!”

„Mikor ezt a verset írom, könnyeim hullanak, nem titkolom. Kezem reszket, szívem oly nehéz, szeretlek téged, ennyi az egész!”

„Ó, ha tudnád, hányszor gondolok rád. Hányszor töltöm ébren az éjszakát. Hányszor szökik könny a szemembe érted. S ez mind azért van, mert szeretlek téged. Elválaszt bennünket egy idegen táj, távol lenni tőled nagyon fáj. De ha távolról is tudsz szeretni, ígérem én sem foglak feledni!”

„Szeretnék ma hozzád bújni, kiscicaként dorombolni. Becézgetni szép szavakkal, kényeztetni, szerelmesen átölelni, s forró csókokkal leteperni.”

„Leginkább a pillangókhoz hasonlítok. Ha megpróbálsz birtokolni, kisiklok a kezeid közül - ám ha szabadon engedsz, örökké hozzád repülök majd!”

"Igazán attól fáj az ütés, kitől simogatást várnál, s nem adhatod vissza, mert rögtön belehalnál..." 
„A szerelem mindig más. Mindegy, hogy hányszor szeretünk életünkben, egyszer, kétszer vagy tízszer: az új szerelem mindig ismeretlen. A szerelem vagy a pokol fenekére taszít, vagy a mennyországba röpít, de egy biztos: valahova eljuttat. És nem utasíthatjuk vissza, mert létünk alapfeltétele. Ha nem merjük elfogadni, éhen halunk egy karnyújtásnyira a fától, amely hiába kínálja gyümölcseit. Mindenütt a szerelmet kell keresnünk és vállalnunk kell, hogy esetleg órákig, napokig vagy akár hetekig szomorúak és csalódottak leszünk miatta. Mert abban a pillanatban, amikor elindulunk keresni a szerelmet, ő is elindul, hogy megtaláljon minket.”                   (Paulo Coelho)

„Az életnek csak akkor van értelme, ha van kivel megosztani az érzéseinket.”   (Paulo Coelho)

„Nem sok mindenben értettek egyet. Tulajdonképpen semmiben. Állandóan veszekedtek, minden nap sértegették egymást. De a nézeteltéréseik dacára egy dolog közös volt bennük: imádták egymást.”              Szerelmünk lapjai c. film

„Próbáld megtartani kedvesed, miközben körülötted mindenki elveszíti az övét...miattad!”

„Addig vagy boldog, míg van, aki szeret. Ki bajban fogja a kezed. És hogy milyen fontos is volt neked, akkor tudod meg, mikor már nincs veled.”

„Szeretnék boldog lenni, kezedet fogva mindennek örülni. Örülni neked, a holnapnak, a mának, és éreztetni veled, hogy mennyire imádlak!”

"Aki szeret, szeresd és öleld őt naponta, mert ha te nem, megteszi majd más!"

„Ne sírj, mert vége lett! Mosolyogj, mert megtörtént. „

„Lehet, hogy csak egy ember vagy ezen a világon, de valakinek te jelented magát a világot.”

„Soha ne kérj bocsánatot érzelmeid kimutatásáért, mert ha azt teszed, akkor az igazságért kérsz elnézést. „
"Szeress, mert rövid az élet. Szeress, mert múlnak az évek. Szeress, mert annyira kívánlak. Szeress, mert míg élek csak téged imádlak!"

"Kinézek az ablakon és látom a Holdat. Rád gondolok és érzem a vágyat. Forrón ölelő karod szinte éget, lelkemben soha nem alszik ki fényed!"

"Sose feledd, nem vagy egyedül. Minden gondolatom hozzád menekül. Te vagy az álmom, te vagy az ébredésem, te vagy az összes szívverésem."

"Aki ezt az üzenetet küldi néked, nem szeret mást, csak téged. Annak te vagy az eszébe, annak te vagy a szeme fénye!"

"Szögesdróttal vegyél körbe, építs falakat körém, minden sarkon egy őrtoronnyal, és a börtönőr te magad legyél!"

"Szeretlek, mint maci a mézet. Szeretlek, mint virág a vizet, de senki nem szeret úgy, ahogyan én szeretlek téged!"

"Este, mikor lefekszel, nyisd ki az ablakod. Keresd a legfényesebb csillagot. Ha megtaláltad, mondj el egy imát, akire gondolsz, az is imád!"

"Csókjaimat küldöm te hozzád, te vagy a szívemben a legnagyobb boldogság. Távolból csak rád gondolok, aki nagyon szeret téged, az én vagyok."

,,Összedőlhet fenn a magas ég,
Leomolhat minden ami ép,
Egy a fontos, hogy Te szeress,
Minden más csak semmiség."

"A szerelem széppé teszi azt, amink van, visszaadja, amit elvesztettünk, sőt azzal is megajándékoz, ami eddig nem volt a miénk."

"Ha szeretsz valakit....
Harcolj érte!
Erős légy, és ne dobbd félre!
Mert a szerelem szabadon száll...csak azért félünk, mert csalódni fáj!!!" 

"Szeretnék veled lenni minden éjszakán, bevallani, hogy Szeretlek igazán.Nézni csöndesen égő szemed, egy forró csók után bevallani, Hogy nem tudok élni nélküled!!!" 

"Te vagy az egyetlen, ki örömöt okoz, nélküled az életem egy bezárt doboz.Várom a percet, mikor újra láthatlak, s a dobozból kitörnek a titkos vágyak. Szeretlek!"